Nie ma to jak świeże owoce, szczególnie uwielbiam te, co do których mam pewność, że są ekologiczne. Dziś na kolację placuszki z jabłkami.
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej,
- 1 duże jajko,
- 1 szklanka mleka,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- 1 łyżka cynamonu,
- 3 średnie jabłka
- dżem i bita śmietana
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mąkę, mleko, cynamon, cukier waniliowy i utarte na tarce o dużych oczkach jabłka. Smażymy na oleju. Nasza rodzinka najbardziej lubi podane z domowym dżemem malinowym i kleksem bitej śmietany.
Nawet niejadek się skusił. Życzymy smacznego, dla tych, którzy lubią bardziej puszyste placuszki można dodać mniej mąki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz