środa, 23 lipca 2014

Placki z jabłkami

Nie ma to jak świeże owoce, szczególnie uwielbiam te, co do których mam pewność, że są ekologiczne. Dziś na kolację placuszki z jabłkami.
Składniki:
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1 duże jajko,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 1 łyżka cynamonu,
  • 3 średnie jabłka
  • dżem i bita śmietana 
Do miski wbijamy jajko, dodajemy mąkę, mleko, cynamon,  cukier waniliowy i utarte na tarce o dużych oczkach jabłka. Smażymy na oleju. Nasza rodzinka najbardziej lubi podane z domowym dżemem malinowym i kleksem bitej śmietany.
Nawet niejadek się skusił. Życzymy smacznego, dla tych, którzy lubią bardziej puszyste placuszki można dodać mniej mąki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz